Geharmoniseerde consumptieprijsindex – april 2019

Geharmoniseerde consumptieprijsindex – april 2019

  • De Belgische inflatie volgens de Europees geharmoniseerde consumptieprijsindex (HICP) bedraagt in april 2,0% ten opzichte van 2,2% in maart. De kerninflatie (inflatie zonder energie en onbewerkte levensmiddelen) bedraagt in april 1,7%.
  • De inflatie volgens de consumptieprijsindex (CPI) voor de maand april bedroeg 2,1% ten opzichte van 2,3% in maart.
  • De subindices met de grootste positieve impact op de inflatie zijn elektriciteit, motorbrandstoffen, accommodatie, huisbrandolie en tabak.
  • De subindices die deze maand de grootste negatieve impact hebben op de inflatie zijn kleding, vlees en woninghuur.
  • De geharmoniseerde consumptieprijsindex van april voor de EU-landen wordt op 17 mei gepubliceerd door Eurostat.

Lees meer...

Huurprijs berekenen?

Huurprijs berekenen?

Gebruik onze huurcalculator

BEREKEN HIER SNEL DE HUURPRIJS

Ontdek onze open-datasets

Open Data nodig?

Ontdek onze open-datasets

Ga naar ons oPen Data PORTAAL

De Belgische gemeenten in cijfers

Ontdek uw gemeente

De Belgische gemeenten in cijfers

Cijfers in beeld

De Europese economie sinds het begin van het millennium

economy_nl.pngSinds het begin van het millennium is de Europese economie geëvolueerd en statistieken kunnen helpen om deze structurele veranderingen beter te begrijpen.

Het doel van deze digitale publicatie De Europese economie sinds het begin van het millennium — Een statistisch portret is om te tonen hoe de belangrijkste kenmerken van de economie van de Europese Unie en de lidstaten geëvolueerd zijn sinds 2000 aan de hand van een heleboel statistische data die zowel een beeld schetsen op micro- als macro-economisch vlak.

Deze publicatie beschrijft niet de trends van de Europese economie op korte termijn, maar probeert vragen te beantwoorden zoals: Hoe is ons consumptiegedrag veranderd? Hoe is ons huishoudinkomen geëvolueerd? Zijn de werkpatronen nog altijd hetzelfde? Wat is het aandeel van diensten in de economie? Wat is het aandeel van de grote ondernemingen? Is de werkgelegenheid bij de overheid gestegen of gedaald?

Lees meer