Trouwen is grootste reden om wettelijke samenwoning te beëindigen

Trouwen is grootste reden om wettelijke samenwoning te beëindigen

Verklaringen en beëindigingen van wettelijk samenwonen

Voor de eerste keer publiceert Statbel, het Belgische statistiekbureau, gegevens over wettelijk samenwonen. Jaarlijks worden zo’n 40.000 verklaringen tot wettelijk samenwonen getekend. In 2017 ging het om 39.038 gevallen. In datzelfde jaar werden 24.764 wettelijke samenwoningen beëindigd. Iets meer dan de helft (55%) eindigde in een huwelijk. Gemiddeld komt er een eind aan wettelijk samenwonen na 4,3 jaar.

Lees meer...

Huurprijs berekenen?

Huurprijs berekenen?

Gebruik onze huurcalculator

BEREKEN HIER SNEL DE HUURPRIJS

Ontdek onze open-datasets

Open Data nodig?

Ontdek onze open-datasets

Ga naar ons oPen Data PORTAAL

De Belgische gemeenten in cijfers

Ontdek uw gemeente

De Belgische gemeenten in cijfers

Cijfers in beeld

De Europese economie sinds het begin van het millennium

economy_nl.pngSinds het begin van het millennium is de Europese economie geëvolueerd en statistieken kunnen helpen om deze structurele veranderingen beter te begrijpen.

Het doel van deze digitale publicatie De Europese economie sinds het begin van het millennium — Een statistisch portret is om te tonen hoe de belangrijkste kenmerken van de economie van de Europese Unie en de lidstaten geëvolueerd zijn sinds 2000 aan de hand van een heleboel statistische data die zowel een beeld schetsen op micro- als macro-economisch vlak.

Deze publicatie beschrijft niet de trends van de Europese economie op korte termijn, maar probeert vragen te beantwoorden zoals: Hoe is ons consumptiegedrag veranderd? Hoe is ons huishoudinkomen geëvolueerd? Zijn de werkpatronen nog altijd hetzelfde? Wat is het aandeel van diensten in de economie? Wat is het aandeel van de grote ondernemingen? Is de werkgelegenheid bij de overheid gestegen of gedaald?

Lees meer