Wat vindt u van de kwaliteit van onze statistieken en producten? U kunt het ons laten weten door deze (korte!) tevredenheidsenquête in te vullen.

Kerncijfers 2019: Kijk naar de feiten

Kerncijfers 2019: Kijk naar de feiten

Op 20 oktober is er de Europese Dag van de Statistiek. Het thema van dit jaar is "Kijk naar de feiten". Statbel, het Belgische statistiekbureau, brengt naar aanleiding van deze Europese Statistiekdag de publicatie Kerncijfers 2019 uit.

De publicatie geeft de belangrijkste data en evoluties weer in de Belgische samenleving en economie. Met zo'n 110 statistieken per jaar is Statbel één van de grootste dataproducenten van België.

Lees meer...

Huurprijs berekenen?

Huurprijs berekenen?

Gebruik onze huurcalculator

BEREKEN HIER SNEL DE HUURPRIJS

Ontdek onze open-datasets

Open Data nodig?

Ontdek onze open-datasets

Ga naar ons oPen Data PORTAAL

De Belgische gemeenten in cijfers

Ontdek uw gemeente

De Belgische gemeenten in cijfers

Cijfers in beeld

De Europese economie sinds het begin van het millennium

economy_nl.pngSinds het begin van het millennium is de Europese economie geëvolueerd en statistieken kunnen helpen om deze structurele veranderingen beter te begrijpen.

Het doel van deze digitale publicatie De Europese economie sinds het begin van het millennium — Een statistisch portret is om te tonen hoe de belangrijkste kenmerken van de economie van de Europese Unie en de lidstaten geëvolueerd zijn sinds 2000 aan de hand van een heleboel statistische data die zowel een beeld schetsen op micro- als macro-economisch vlak.

Deze publicatie beschrijft niet de trends van de Europese economie op korte termijn, maar probeert vragen te beantwoorden zoals: Hoe is ons consumptiegedrag veranderd? Hoe is ons huishoudinkomen geëvolueerd? Zijn de werkpatronen nog altijd hetzelfde? Wat is het aandeel van diensten in de economie? Wat is het aandeel van de grote ondernemingen? Is de werkgelegenheid bij de overheid gestegen of gedaald?

Lees meer