Cijfers in beeld

De Europese economie sinds het begin van het millennium

economy_nl.pngSinds het begin van het millennium is de Europese economie geëvolueerd en statistieken kunnen helpen om deze structurele veranderingen beter te begrijpen.

Het doel van deze digitale publicatie De Europese economie sinds het begin van het millennium — Een statistisch portret is om te tonen hoe de belangrijkste kenmerken van de economie van de Europese Unie en de lidstaten geëvolueerd zijn sinds 2000 aan de hand van een heleboel statistische data die zowel een beeld schetsen op micro- als macro-economisch vlak.

Deze publicatie beschrijft niet de trends van de Europese economie op korte termijn, maar probeert vragen te beantwoorden zoals: Hoe is ons consumptiegedrag veranderd? Hoe is ons huishoudinkomen geëvolueerd? Zijn de werkpatronen nog altijd hetzelfde? Wat is het aandeel van diensten in de economie? Wat is het aandeel van de grote ondernemingen? Is de werkgelegenheid bij de overheid gestegen of gedaald?

Lees meer

tn_StatbelJunior.pngJe bent leerkracht en staat voor je klas in het 4e, 5e of 6e leerjaar. Een leerling wil weten hoeveel mensen er eigenlijk in jullie gemeente wonen. Wat nu? Vergeet Wikipedia, hier is Statbel Junior! Leesbare grafieken, de leefwereld van de kinderen voorop, duidelijke cijfers. Ontdek de wondere wereld van de statistiek via jullie eigen gemeente op www.statbeljunior.be.

Wat is Statbel Junior?

Statbel Junior is een educatieve website voor leerkrachten en leerlingen uit het 4e, 5e en 6e leerjaar.

Wil je op een interactieve en educatieve manier de gemeente van je klas beter leren kennen? Dan is Statbel Junior het perfecte hulpmiddel.

Lees meer...

tn_kerncijfers2018.pngStatbel, het Belgische statistiekbureau, publiceert vandaag de editie 2018 van zijn Kerncijfers.

U vindt er de belangrijkste cijfers en statistieken over België. Het Belgische bevolkingscijfer, de toestand van de landbouw, de index en inflatie, economische indicatoren, vastgoedcijfers, transportstatistieken, de arbeidsmarkt, armoedecijfers, inkomens en bestedingspatronen van de Belgische huishoudens en nog veel andere thema’s worden er op een gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd.

Aarzel niet om de cijfers uit deze brochure (en van onze website) te gebruiken, en verspreid samen met ons de openbare statistieken over België.

Kerncijfers 2018