Milk and milk product statistics

Dairy production in November 2018

Agriculture & fishery
Dairy production in November 2018

53.7 million litres of pasteurised and UHT milk were produced in November 2018. The major part of it (33.2 million litres, or 62 %) was semi-skimmed milk. Whole milk accounted for 33 % of the total production (17.6 million litres) and skimmed milk for 5 % (2.9 million litres).

Besides, 12.4 million litres of chocolate milk were produced, as well as 20.3 million litres of cream, 20.8 million litres of fermented milk, 3.3 million litres of yoghurt, 8,496 tonnes of cheese and 7,789 tonnes of butter (farm butter and blended butter).

Belgian production of milk powder, cheese and butter increased in 2017.

Production of semi-skimmed milk, chocolate milk, yoghurt and fermented milk in decline

The production of milk powders has increased by 8.8 %. The rise for other milk powder (74.3 %) and unskimmed milk powder (52.9 %) is particularly striking. The production of natural cheese and farm butter has increased by 8.9 % and 5.5 % respectively. 

More...

Doel en korte beschrijving

De zuivelstatistiek geeft de hoeveelheid aan ontvangen melk en room bij de zuivelbedrijven en de eruit vervaardigde producten.(koemelk op maandbasis, andere dan koemelk op jaarbasis).

Populatie

Alle zuivelverwerkende bedrijven in België

Frequentie

Jaarlijks ; Maandelijks.

Timing publicatie

Resultaten beschikbaar 6 maanden na de referentieperiode

Definities

Ontvangst van melk en room: Hoeveelheid : Hoeveelheid melk en room ontvangen in liter

Ontvangst van melk en room: Vet : Vetgehalte in kg van de ontvangen melk en room

Productie: Hoeveelheid : Hoeveelheid vervaardigd zuivelproduct in liter of kg

Productie: Voorraden einde van het jaar : Hoeveelheid zuivelproduct in voorraad op het einde van het jaar in liter of kg

Metadata