Woningprijzen 2018

Woningprijzen 2018

Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceert vandaag de vastgoedcijfers voor het volledige jaar 2018, tot op gemeenteniveau. De prijzen van alle types woningen bleven stijgen.  Men voelde dit het sterkst bij de huizen in gesloten of halfopen bebouwing en het minst bij de appartementen.

De belangrijkste resultaten:

  • De Belgische mediaanprijs voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing bedroeg 200.000 euro. Voor een huis in open bebouwingbetaalde men 285.000 euro.
  • Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het duurste gewest. Huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 376.000 euro. Voor huizen in open bebouwing was dit 847.500 euro.
  • Het Waals Gewest was het goedkoopste met een mediaanprijs van 140.000 euro voor huizen in halfopen of gesloten bebouwing en 232.250 euro voor huizen in open bebouwing.
  • De prijzen in het Vlaams Gewest situeren zich tussen deze twee uitersten: huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 226.000 euro. Voor huizen in open bebouwing lag het niveau op 319.000 euro.

Lees meer...

Huurprijs berekenen?

Huurprijs berekenen?

Gebruik onze huurcalculator

BEREKEN HIER SNEL DE HUURPRIJS

Ontdek onze open-datasets

Open Data nodig?

Ontdek onze open-datasets

Ga naar ons oPen Data PORTAAL

De Belgische gemeenten in cijfers

Ontdek uw gemeente

De Belgische gemeenten in cijfers

Cijfers in beeld

De Europese economie sinds het begin van het millennium

economy_nl.pngSinds het begin van het millennium is de Europese economie geëvolueerd en statistieken kunnen helpen om deze structurele veranderingen beter te begrijpen.

Het doel van deze digitale publicatie De Europese economie sinds het begin van het millennium — Een statistisch portret is om te tonen hoe de belangrijkste kenmerken van de economie van de Europese Unie en de lidstaten geëvolueerd zijn sinds 2000 aan de hand van een heleboel statistische data die zowel een beeld schetsen op micro- als macro-economisch vlak.

Deze publicatie beschrijft niet de trends van de Europese economie op korte termijn, maar probeert vragen te beantwoorden zoals: Hoe is ons consumptiegedrag veranderd? Hoe is ons huishoudinkomen geëvolueerd? Zijn de werkpatronen nog altijd hetzelfde? Wat is het aandeel van diensten in de economie? Wat is het aandeel van de grote ondernemingen? Is de werkgelegenheid bij de overheid gestegen of gedaald?

Lees meer