Zuivelproductie in februari 2018

Landbouw & Visserij
Zuivelproductie in februari 2018

In februari 2018 werd 59,6 miljoen liter melk vervaardigd. Het grootste deel daarvan (38,7 miljoen liter, of 65%) was halfvolle melk.

Volle melk vertegenwoordigde 29% van de totale productie (17,4 miljoen liter) en magere melk 6% (3,6 miljoen liter).

Behalve dat werd er ook 12,2 miljoen liter chocolademelk geproduceerd, evenals 20,3 miljoen liter room, 21,7 miljoen gefermenteerde melk, 3,8 miljoen liter yoghurt, 8.470 ton kaas en 7.066 ton boter (melkerijboter en herwerkte boter).

Belgische productie aan melkpoeder, kaas en boter stijgt in 2017.

Productie van halfvolle melk, chocolademelk, yoghurt en gefermenteerde melk loopt terug

Bij de melkpoeders is een productiestijging merkbaar van 8,8%. Vooral de toename van andere melkpoeder met 74,3% en niet-magere met 52,9% zijn hierbij opmerkelijk. De productie aan natuurkaas en melkerijboter stijgt met respectievelijk 8,9% en 5,5%.

Lees meer....