Tim Harford geeft spoedcursus statistische zelfverdediging

Over Statbel
Tim Harford geeft spoedcursus statistische zelfverdediging

Op zaterdag 5 november komt de Britse auteur en econoom Tim Harford naar Boektopia in Kortrijk. In zijn boek ‘Cijfers kunnen de wereld redden’ geeft hij tien simpele regels om cijfers naar waarde te schatten en te begrijpen. En dat kan Statbel als Belgisch statistiekbureau alleen maar waarderen.

De lezing van Tim Harford is op 5 november van 12u15 tot 13u15, en zal in het Engels zijn. Een unieke kans om deze boeiende verteller in levende lijve te ontmoeten en geïnspireerd te worden over hoe je cijfers nog beter kan begrijpen en gebruiken. En goed nieuws: Statbel mag gratis tickets uitdelen.

Interesse? Bezorg ons je naam en mailadres via ons inschrijvingsformulier. Wij bezorgen de eerste 50 personen een gratis ticket voor zaterdag 5 november. Wees er dus snel bij! Let wel: één ticket per persoon.

Die dag staan bovendien nog meer boeiende lezingen op het programma. De auteurs van twee boeken waar Statbel actief aan heeft meegewerkt, komen ook langs voor een lezing. Enerzijds Patrick Luysterman en Bart Van Opstal, met hun boek ‘Een huis kopen zou niet moeilijk mogen zijn’. Anderzijds Michael Van Droogenbroeck en Ewald Pironet, met hun boeken ‘Investeren in de eerste/tweede/derde helft van je leven’. Het belooft dus een boeiende dag te worden voor liefhebbers van de betere statistiek.

Een overzicht en bijkomende info over de lezingen: