Statbel Junior - Ontdek je gemeente samen met je klas

Werk & Opleiding
Statbel Junior - Ontdek je gemeente samen met je klas

Je bent leerkracht en staat voor je klas in het 4e, 5e of 6e leerjaar. Een leerling wil weten hoeveel mensen er eigenlijk in jullie gemeente wonen. Wat nu? Vergeet Wikipedia, hier is Statbel Junior! Leesbare grafieken, de leefwereld van de kinderen voorop, duidelijke cijfers. Ontdek de wondere wereld van de statistiek via jullie eigen gemeente op www.statbeljunior.be.

Wat is Statbel Junior?

Statbel Junior is een educatieve website voor leerkrachten en leerlingen uit het 4e, 5e en 6e leerjaar.

Wil je op een interactieve en educatieve manier de gemeente van je klas beter leren kennen? Dan is Statbel Junior het perfecte hulpmiddel.

Meer kennis over je eigen gemeente

Statbel verwerkt als Belgisch statistiekbureau heel veel cijfers over de Belgische gemeenten. Die zijn beschikbaar via de gewone website: statbel.fgov.be.

Statbel Junior combineert echter een aantal troeven. De cijfers over jullie eigen gemeente zijn heel gemakkelijk toegankelijk. Bovendien vertrekken we vanuit de leefwereld van je leerlingen. Zo kunnen ze heel snel zien hoeveel leeftijdsgenoten ze hebben, of ze in een gemeente wonen met veel of weinig verkeersongevallen, of er veel baby’s geboren worden of mensen verhuizen van of naar hun gemeente.

Inzicht in de statistiek

De gecijferdheid van kinderen en volwassenen is een belangrijk aandachtspunt voor statistiekbureaus wereldwijd. Ook Statbel wil, als Belgisch statistiekbureau, daaraan bijdragen.

Statbel Junior laat je met heldere, interactieve grafieken en korte vragen verder duiken in de wondere wereld van de statistiek. Statbel Junior toont kinderen tussen 8 en 12 jaar waar hun plekje is in een grafiek, en legt ondertussen ook de verschillen tussen een mediaan en een gemiddelde uit, of de basisprincipes van een statistische berekening. Wedden dat je er ook als leerkracht nog heel wat van opsteekt?

Ontdek nu de wondere wereld van de statistiek via jullie eigen gemeente op www.statbeljunior.be.