Open data: gegevens over de levensomstandigheden zijn beschikbaar

Huishoudens
Open data: de levensomstandigheden zijn beschikbaar

Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft enkele van zijn statistieken met betrekking tot de levensomstandigheden als Open data beschikbaar gesteld.

Die gegevens zijn indicatoren die de levensomstandigheden (2021-2022) en het risico op armoede of sociale uitsluiting (2019-2022) trimesterieel opvolgen.

Ga naar data:

Ter herinnering, afgelopen maart kopte Statbel: Belgen ervaren steeds meer moeilijkheden om de eindjes aan elkaar te knopen.

Waar 35,7% van de Belgen in het 3e kwartaal van 2021 aangaven met moeite de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, is dit opgelopen tot 46,7% in het 4e kwartaal van 2022.

Het valt op dat het aantal Belgen dat moeite heeft om rond te komen de afgelopen kwartalen gestaag is gestegen.

Dankzij deze Open data over de levensomstandigheden, kan u toegang krijgen tot onze statistieken en ze hergebruiken zoals u het wenst.

Open data zijn openbare, niet-persoonsgebonden gegevens die computerleesbaar zijn, voldoen aan ‘open standaarden’ en gratis te hergebruiken zijn. Iedereen kan deze open data gratis gebruiken zowel voor commercieel als niet-commercieel gebruik.

Statbel stelt sinds 2015 open data ter beschikking. Dat betreft momenteel meer dan 500 bestanden en het aanbod wordt voortdurend aangevuld.