Maria en Jean meest voorkomende namen in België

Bevolking
Maria en Jean meest voorkomende namen in België

Jaarlijks publiceert Statbel, het Belgische statistiekbureau, een update van de voornamen van de hele Belgische bevolking. In 2017 waren Maria en Marie met voorsprong de meest voorkomende voornamen bij vrouwen. De top 5 wordt aangevuld door Monique, Martine en Nathalie.

Bij mannen voeren Jean, Marc, Patrick, Michel en Luc de Belgische top 5 aan. Al zijn er wel een aantal verschillen in leeftijd en woonplaats. Bij de jongens jonger dan 18 zijn Lucas, Thomas en Louis de meest voorkomende voornamen. Bij mannen tussen 18 en 64 is dat Marc, Patrick en Luc. En mannen die 65 jaar of ouder zijn, heten het vaakst Jean, André of Roger. In Vlaanderen staan Marc, Jan en Luc bovenaan, in Wallonië zijn dat Jean, Michel en Philippe en in Brussel Mohamed, Jean en Mohammed.

Bij vrouwen zijn er minder verschillen in leeftijd en woonplaats. In Vlaanderen en Brussel staan Maria en Marie op één en twee, in Wallonië zijn dat Marie en Nathalie. De derde plaats is in Vlaanderen voor Rita, in Brussel voor Fatima en in Wallonië voor Maria.

Ook in de leeftijdscategorieën bij vrouwen behouden Maria en Marie de eerste en tweede plaats bij vrouwen tussen 18 en 64 en bij 65-plussers. Bij meisjes jonger dan 18 komt Emma bovenaan de lijst, gevolgd door Marie en Laura.

Alle cijfers en de volledige rangschikking vindt u in de downloadbare tabel op deze website.