Kerncijfers 2021

Over Statbel
KERNCIJFERS STATBEL: Extreme Makeover 2021

Extreme Makeover

In 1870 publiceerde Statbel zijn eerste statistisch jaarboek.

Eind jaren ’90 evolueerde die lijvige turf naar compacte en visueel aantrekkelijke “Kerncijfers”. In 2021 werd die brochure volledig herzien.

De Kerncijfers geven een overzicht van het vele statistisch materiaal dat Statbel in huis heeft. Met de nieuwe afmetingen van deze brochure in een praktisch formaat, een vernieuwde huisstijl en veel aandacht voor het visuele, wil Statbel de officiële statistieken nog toegankelijker en relevanter maken.

In de huidige tijden is het belang van kwaliteitsvolle statistieken groter dan ooit. Weloverwogen beslissingen moeten immers gebaseerd zijn op objectieve gegevens van hoge kwaliteit, openbare statistieken en wetenschappelijk onderzoek. Statbel-data over gezondheid, demografie, economie, arbeidsmarkt en sociale aspecten hebben hierbij een sleutelrol gespeeld.

Met veel resultaten uit 2020 is de COVID-19-crisis de rode draad die doorheen de vier thema’s loopt, met informatie over het horeca- en zorgpersoneel, thuiswerk, reizen, ... Enkele onderwerpen zijn bovendien verder uitgewerkt. Bovendien zal elk jaar een deel van de inhoud wijzigen.