Statistiekolympiade 2021-2022

Ook in 2021-2022 komt er een Statistiekolympiade in België. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en lees er hier alles over.

Tweede proef Statistiekolympiade gestart

Statbel Academy
Tweede proef Statistiekolympiade gestart

Vandaag, 7 februari 2022, start de tweede proef van de Europese Statistiekolympiade. Van de 323 teams die aan de beginmeet stonden na de inschrijvingsperiode, blijven er na de eerste online test nog 77 teams over. Na de eerste test werden enkel de 20 beste teams van elke graad en elke taalgemeenschap, die ook meer haalden dan 50%, geselecteerd voor de tweede proef.

Die 77 teams gaan nu de uitdaging aan om een video te produceren met officiële statistieken als bronmateriaal. Het thema van dit jaar: “Wat vertellen officiële statistieken jullie over het milieu in jullie land?”

De video’s worden beoordeeld door een regionale én een nationale jury. De vier beste teams (twee per graad) gaan door naar de Europese fase, en nemen het zo op tegen andere leeftijdsgenoten in Europa.

We wensen alle teams veel succes in deze laatste fase! Vanaf 21 april tot en met 2 mei kan u mee stemmen voor uw favoriete video. Houd de website of Facebook-pagina in de gaten voor een update.