Statistiekolympiade 2024-2025

Ook in 2024-2025 komt er een Statistiekolympiade in België. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en lees er hier alles over.

En de winnaars zijn…

Statbel Academy
En de winnaars zijn…

Op vrijdag 5 mei 2023 vond in Brussel de prijsuitreiking van de vijfde editie van de Europese Statistiekolympiade plaats.

De prijs van het publiek werd binnengehaald door VKO4 van VKO Opwijk Bovenbouw. Meer dan 3000 mensen brachten hun stem uit en het grootste deel van de stemmen ging dus naar VKO4, die in hun video over welzijn vooral de nadruk legden op verschillende factoren die tot een goed welzijn leiden, zoals vrijetijdsbesteding en inkomen. (Her)bekijk hier hun video: https://www.youtube.com/watch?v=noM523VS0LU&list=PLIkiCST8Dg9oaIVVLgVO3…

De top 3 van de prijs van het publiek ziet er alsvolgt uit:

  1. VKO4 (VKO Opwijk Bovenbouw)
  2. WISA6 (College Ieper)
  3. ALGEBROS (Europese School Ukkel)

De prijs van de jury werd dan weer gewonnen door WISA6 van het college Ieper. De jury vond hun video zowel vormelijk als inhoudelijk boven de rest uitsteken. Proficiat! (Her)bekijk hier hun video: https://www.youtube.com/watch?v=Xar_8cWytF8&list=PLIkiCST8Dg9oaIVVLgVO3…

De top 3 van de prijs van de jury ziet er alsvolgt uit:

  1. WISA6 (College Ieper)
  2. ALGEBROS (Europese School Ukkel)
  3. PSSV6MTW4 (Provinciale Secundaire School Voeren)

VKO4 en WISA6 gaan dus door naar de Europese fase. Op 5 juni weten we of één van hen ook naar huis gaat met de prijs der prijzen: de Europese titel! Wij duimen alvast voor onze Belgische inzendingen.