Statistiekolympiade 2022-2023

Ook in 2022-2023 komt er een Statistiekolympiade in België. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en lees er hier alles over.

Nieuwe Statistiekolympiade in 2022-2023

Over Statbel
Nieuwe Statistiekolympiade in 2022-2023

De Europese Statistiekolympiade is een wedstrijd voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs die les volgen in een Nederlandstalige of Europese school in Vlaanderen en Brussel. Inschrijven kan via deze website, vanaf maandag 17 oktober 2022.

Als leerkracht schrijf je je leerlingen in, in teams van 1 tot 3 personen. Je leerlingen mogen in verschillende klassen zitten, en ook jij als leerkracht hoeft niet per se wiskunde te doceren om te begeleiden.

Kort samengevat mogen je leerlingen zich aan een online test verwachten, en als ze daarin slagen, aan een video-opdracht in de tweede fase. Die video’s zullen beoordeeld worden door een vakjury en mag je misschien doorsturen om ook op Europees niveau de wedstrijd aan te gaan. We geven alle opdrachten in het Nederlands, maar voor bepaalde opdrachten is ook kennis van het Engels belangrijk.

Wil je meer weten? Op deze website vind je al wat informatie. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief of volg onze Facebook-pagina.