FAQ

Be.STAT algemeen

Hoe zoek ik cijfers in be.STAT?

Be.STAT heeft drie toegangen: typ een zoekterm, kies een categorie of zoek in de overview van de databronnen. Druk na het zoeken op 'Filter resetten' voor de volledige lijst databronnen

Wat gebeurt er als ik klik op een databron uit de overview?

Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel klikt u op de titel en dan wordt de standaardview van de databron geopend. Ofwel klikt u op het pijltje rechts, dan worden alle beschikbare views getoond. Indien u zelf views bewaard heeft dan worden deze ook getoond. Het aantal beschikbare standaardviews ziet u rechts.

Wat is een view?

Een standaard view toont een vooraf gekozen selectie van categorieën en cijfergegevens.

Staan alle cijfers in be.STAT?

De meeste data zijn beschikbaar in be.STAT, maar daarnaast zijn er ook cijfers beschikbaar in de themapagina's van Statbel

Werkt de zoekmotor van Statbel ook in be.STAT?

De zoekfunctie van Statbel zoekt niet in be.STAT

Zijn alle datasets van de vorige be.STAT-versie terug te vinden op de be.STAT V2 ?

Ja


Hoe maak ik zelf tabellen

Filters

Hoe kan ik filteren

"In de rechterbalk klikt u op het tabblad filteren. Daar ziet u de toegepaste filters van de huidige view. U kunt naar wens filters verwijderen of toevoegen. Opgelet: de totalen houden geen rekening met de toegepaste filters. Zie voorbeeld hiernaast: Eerst ziet u een tabel van alle 100-jarigen in België per Gewest met het totaal voor België. In de tweede afbeelding ziet u een filter op het Vlaams Gewest, maar het totaal van België blijft zichtbaar, niet het totaal van het Vlaams Gewest."

Hoe zie ik welke filters er toegepast werden

De gefilterde categoriën worden bovenaan de view getoond en kunnen geraadpleegd worden via het “filter” prentje.

Gegevens

Hoe kan ik de getoonde gegevens in de view aanpassen?

In de rechterbalk klikt u op het tabblad gegevens. Daar kunt u de gewenste categorieën en cijfergegevens toe voegen aan de kolommen of rijen door middel van drag and drop. Verwijderen doet u door op het kruisje te klikken.

Hoe teruggaan naar de oorspronkelijke view?

Klik op de 'Reset'-knop om Uw wijzigingen te annuleren en terug te gaan naar de oorspronkelijke view.


Totalen

Waarop hebben de totalen betrekking?

De getoonde totalen houden geen rekening met de toegepaste filters en tonen dus enkel het algemene totaal van de geselecteerde gegevens.


Exportmogelijkheden

Hoe kan ik gegevens exporteren?

Open het menu 'Export' door op het icoontje te klikken dat bovenaan rechts staat, links van het uitroepteken. Selecteer het gewenste formaat.

Welke formaten zijn beschikbaar bij de export van gegevens?

6 exportformaten zijn momenteel beschikbaar : Excel (xlsx), csv, pdf, html, json en xml.


My be.STAT – gratis gebruikersaccount

Wat is my be.STAT?

My be.STAT is een gratis gebruikersaccount die je toegang verleent tot extra functionaliteiten van be.STAT. Zo kan je met my be.STAT gepersonaliseerde views bewaren en beheren. Het laat je toe om je view te delen met anderen door de URL te verspreiden.

Registreren en inloggen

Om gebruik te maken van my be.STAT en zijn extra functionaliteiten dien je je eerst te registreren. Het menu registreren (afbeelding) brengt je naar het registratieformulier waar je gratis een my be.STAT account kan aanmaken. Je wordt na je registratie rechtstreeks naar het inlogscherm omgeleid waar je met je gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord kan inloggen.

Wachtwoord vergeten

Open de pagina inloggen en klik op “wachtwoord vergeten?”.
Vul je e-mailadres in. Je zal een mail ontvangen met een veiligheidstoken. Kopieer deze veiligheidstoken. Kies een nieuw wachtwoord en klik op inloggen.
Je wordt geleid naar het inlogscherm waar je je kan aanmelden met je nieuw wachtwoord.