Zuivelproductie in juni 2018

Landbouw & Visserij
Zuivelproductie in juni 2018

In juni 2018 werd 46.1 miljoen liter gepasteuriseerde en UHT melk vervaardigd. (Omwille van vertrouwelijkheidsredenen kon de productie van gesteriliseerde melk niet vrijgegeven worden.) Het grootste deel daarvan (24,9 miljoen liter, of 54%) was halfvolle melk. Volle melk vertegenwoordigde 36% van de totale productie (16,5 miljoen liter) en magere melk 10% (4,7 miljoen liter). Behalve dat werd er ook 9,2 miljoen liter chocolademelk geproduceerd, evenals 20,0 miljoen liter room, 19,2 miljoen gefermenteerde melk, 4,2 miljoen liter yoghurt, 9.009 ton kaas en 8.109 ton boter (melkerijboter en herwerkte boter).…

Belgische productie aan melkpoeder, kaas en boter stijgt in 2017.

Productie van halfvolle melk, chocolademelk, yoghurt en gefermenteerde melk loopt terug

Bij de melkpoeders is een productiestijging merkbaar van 8,8%. Vooral de toename van andere melkpoeder met 74,3% en niet-magere met 52,9% zijn hierbij opmerkelijk. De productie aan natuurkaas en melkerijboter stijgt met respectievelijk 8,9% en 5,5%.

Lees meer....