Alle cijfers over België 2017

Kerncijfers 2017Waar vind je basiscijfers over bevolking, samenleving, grondgebied, leefmilieu, economie, vastgoed, bouw, mobiliteit en vervoer in België? In eerste instantie op de website van de Algemene Directie (AD) Statistiek – Statistics Belgium: http://statbel.fgov.be/. Maar voor wie de belangrijkste cijfers gebundeld wil hebben in een handig zakboekje, is er de brochure Kerncijfers 2017.

Ze staat boordevol cijfers en is geïllustreerd met grafieken, tabellen en kaartjes. Die tonen niet alleen de Belgische trends, maar plaatsen ze eveneens in Europees perspectief.

Voorbeelden? Inflatie, armoedecijfers, gemiddelde lonen, vastgoedprijzen, cijfers over de arbeidsmarkt (werkgelegenheid, werkloosheid, deeltijds werken, thuiswerken, tweede job, opleidingsniveau). Media, beleidsmakers, burgers, ondernemers, onderzoekers, … gebruiken ze dagelijks.

Dit jaar lanceert de AD Statistiek – Statistics Belgium haar jaarlijkse brochure Kerncijfers op de eerste Europese Dag van de Statistiek. Die dag wil de Europese burgers bewust maken van het belang en de waarde van officiële statistieken voor onze samenleving. Het is een uitstekende gelegenheid om het belang van onafhankelijk geproduceerde officiële statistieken als een publiek goed te onderstrepen.

Kerncijfers 2017

Soort persbericht:Persberichten statistieken
Datum: 19 oktober 2017